Avondgebeden: 30 maart tot 1 april

Juist in deze tijd van terugtrekken is het belangrijk om God te zoeken en te bidden. Voor de wereld, voor mensen om ons heen en voor onszelf. Lang geleden werd er in het klooster in Windesheim zeven keer per dag gebeden. Gebed is ontzettend belangrijk. We zoeken God met wat er in ons leven speelt, leren afhankelijkheid en laten ons door Hem vormen. In aanloop naar Pasen wordt er daarom vanaf maandag 30 maart elke avond om 20.00 uur een avondgebed uitgezonden vanuit de kerk in Windesheim. Ook is het later terug te luisteren.

We lezen teksten uit Mattheus 26 en 27 en luisteren daarbij naar bijpassende gedeelten uit de Matthäus Passion, Bachs vertolking van het lijdensevangelie. Zijn muziek helpt om in een tijd van lijden aangeraakt te worden door het lijden van Jezus Christus en te ontdekken dat God op een onverwachte manier met ons is.

Hier vindt u de opzet voor elk avondgebed en de teksten die gelezen zullen worden. Het is handig dat erbij te hebben als de uitzending er is. U kunt namelijk meedoen door de dikgedrukte gedeelten van het gebed hardop uit te spreken – net zoals in de kloostertraditie overal ter wereld gebeurt. Het voelt misschien vreemd om dat alleen thuis te doen, maar weet dat op dat moment verschillende gemeenteleden het mee zeggen. Zo bidden we samen en persoonlijk!

De avondgebeden zullen worden uitgezonden via de bekende pagina: www.kerkdienstgemist.nl.  We hopen dat het u helpt tijd te vinden voor gebed, en op een goede manier toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen.

Klik hier om diensten of het avondgebed te beluisteren via kerkdienstgemist.nl